Souvenirpuzzel

Elke stad, provincie of streek heeft zijn eigen charmes. Grachten, musea, rivieren, natuur, interessante bedrijven, architectuur, cultuur, leuke markten, folklore, noem maar op. U kunt er van uw eigen regio vast wel een aantal opnoemen! Nederland wordt bovendien jaarlijks bezocht door een groot aantal binnen- en buitenlandse toeristen, die graag een leuk en betaalbaar souvenir mee naar huis willen nemen om thuis nog af en toe te kunnen nagenieten.
Streek

Originele herinnering
Een leuke en originele manier om terug te denken aan een bezoek aan een museum, attractie, stad of leuke vakantie, is de aankoop van een souvenirpuzzel. Daarin herkennen mensen de plaatsen en situaties waar ze geweest zijn, en zijn ze weer even “terug”. Ook vrienden en familieleden raken via de puzzel met de attractie of regio bekend, en worden wellicht nieuwsgierig. Bovendien kan het maken van een legpuzzel ook tijdens de vakantie een gezellige en welkome bezigheid bieden, bijvoorbeeld als het onverhoopt mocht regenen.
Cartoon

Cartoonlegpuzzel
Sinds enkele jaren maakt de cartoontekenaar John Erkelens, naast zijn gebruikelijke tekenwerk in zijn bedrijf StudioZoetermeer, ook prachtige cartoonlegpuzzels onder de naam Toysfromgiraffe. Kijk voor de puzzels vooral op de website www.Toysfromgiraffe.nl . Het tekenwerk voor de puzzels wordt door John Erkelens zelf, met de hand, gedaan. John heeft bijzonder veel creatieve ideeën en weet – in zijn eigen stijl – veel grapjes in de puzzels te verwerken. Aan één keer leggen van de puzzel hebt u niet genoeg, u zult zien dat u bij de tweede of derde keer leggen telkens weer nieuwe dingen ontdekt.
Bord Zoetermeer puzzel

Voor organisaties en bedrijven
Behalve puzzels voor de gewone legpuzzelliefhebber, maakt John Erkelens ook cartoonpuzzels in opdracht voor organisaties en bedrijven, zoals VVV’s of souvenirshops. Een dergelijke puzzel wordt gemaakt op basis van een in overleg met de klant getekende cartoontekening, waarin alle gewenste elementen op professionele wijze en met een knipoog onder de aandacht worden gebracht. De legpuzzel die John Erkelens bijvoorbeeld heeft gemaakt in opdracht van de gemeente Zoetermeer was en is (zowel binnen als buiten Zoetermeer) een doorslaand succes. Niet alleen heeft de gemeente zelf de puzzel als relatiegeschenk uitgedeeld, ook de bewoners van Zoetermeer (en zelfs daarbuiten) hebben via de Zoetermeerse middenstand massaal de puzzel aangekocht en gelegd. Een prachtig promotiemiddel waaruit blijkt hoe veelzijdig en aantrekkelijk Zoetermeer is, en hoe populair de legpuzzel nog altijd is.
De legpuzzels van Toysfromgiraffe zijn van een uitstekende kwaliteit die vergelijkbaar is met de kwaliteit van andere bekende merken.Goed idee!
Vindt u het idee van een puzzel, waarin de aantrekkelijke kanten van uw museum, attractie, stad of regio op een professionele en grappige manier worden belicht, leuk? Vraag dan eens een offerte, een grote kans dat deze u niet zal tegenvallen. De prijs is onder meer afhankelijk van de oplage. Aangezien de puzzel door John Erkelens, uiteraard in goed overleg met u, wordt ontworpen en vervolgens (volledig met de hand!) wordt geschetst en – na uw goedkeuring – getekend en ingekleurd, waarna de puzzel wordt gefabriceerd, moet u wel rekening houden met een ruime levertijd van minimaal 4 maanden.